Video: în centrul Romanului, demonstrație de descarcerare, cascadorii moto, demonstrație de arte marțiale și paradă moto

de | 23/06/2019 | Actualitate, Local

Duminică, 23 iunie, aproape o mie de romașcani s-au adunat în centrul orașului pentru a vedea spectacolul dat de cei peste 150 de motocicliști participanți la cea de-a treia ediție a campaniei de conștientizare “Alege viața!”, campanie ce-și propune să aducă un aport în prevenirea accidentelor rutiere. 

Programul pregătit de organizatori i-a determinat pe oameni să stea câteva ore în soare. Startul a fost dat de luptătorii de Qwan Qi Do de la clubul Bao Roman, care au oferit o demonstrație de tehnică, simulare de luptă și spargeri de țigle.

După demonstrația de arte marțiale a urmat una de descarcerare: s-a simulat un accident între o mașină și o motocicletă, atât șoferul cât și motociclistul având nevoie de asistență medicală. Mai mult, șoferul a rămas încarcerat. Au intervenit un echipaj SMURD, o ambulanță și un echipaj de descarcerare. Pe parcursul exercițiului, publicul a primit explicații la fiecare etapă a intervenției și sfaturi despre cum ar trebui să procedeze dacă asistă la un astfel de veniment sau dacă sunt implicați într-un astfel de eveniment. Pompierii, medicii și paramedicii au fost aplaudați îndelung în semn de apreciere.

A urmat o demonstrație de cascadorie moto oferită de MadMan Ricsy din Ungaria, demonstrație care a fost apreciată de toată lumea, dar mai ales de mai tinerii spectatori.

La final, cei peste 150 de motocicliști prezenți au făcut un tur al orașului, organizați și flancați de poliția rutieră și poliția locală.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.