Liderii PNL Neamț fac „curățenie”: au dizolvat două organizații

de | 22/06/2019 | Județean, Politică

Liderii PNL Neamț s-au întâlnit în ședință a Biroului Politic Județean și au decis să ia măsuri concrete acolo unde au considerat că lucrurile nu merg așa cum și-ar dori liberalii. 

Astfel, în ședința de sâmbătă, 22 iunie, s-a hotărât în unanimitate dizolvarea organizației PNL Văleni și retragerea sprijinului politic pentru primarul comunei Văleni, Gheorghe Murariu. Decizia a fost justificată prin rezultatele mediocre obținute de organizația PNL Văleni la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Sunt de acord cu cele două decizii și îmi asum împreună cu echipa, rezultatele slabe obținute de Organizația Văleni la alegerile europarlamentare. Consider că responsabil de aceste rezultate sunt eu, în calitate de președinte al Organizației PNL Văleni. Îmi cer scuze față de colegii liberali și în mod deosebit față de președintele PNL Neamț, domnul deputat Mugur Cozmanciuc, pentru acțiunile politice greșite care au dus la pierderea alegerilor din  26 mai. Îmi doresc și îmi asum ca pe viitor să fac în continuare parte din echipa liberală și cred cu tărie că printr-o implicare serioasă atât personală, cât și a echipei de consilieri vom câștiga detașat alegerile viitoare. Sunt o persoană profund atașată la valorile de dreapta și voi face tot ceea ce îmi stă în puteri ca Partidul Național Liberal să fie pe primul loc în opțiunile locuitorilor din comuna Văleni, atât la alegerile prezidențiale unde o spun clar și răspicat că susținerea mea este pentru Klaus Iohannis, cât și la alegerile locale din 2020.

Gheorghe Murariu, primarul comunei Văleni

O altă organizație dizolvată este cea din comuna Mărgineni, acolo unde ar fi fost constatate mai multe nereguli și unde rezultatele bune din 26 mai, spun reprezentanți ai PNL Neamț, au venit ca urmare a activității unei echipe noi.

Tot în ședința de sâmbătă, primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, s-a supendat din toate funcțiile deținute în partid. Chitic este condamnat în primă instanță la închisoare cu suspendare pentru un schimb de terenuri; acesta nu va mai deține nicio funcție în cadrul PNL până la soluționarea definitivă a dosarului în care este vizat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.