Fost prefect, despre cazul Cheile Bicazului: „E nevoie să ieșim în stradă”

de | 27/06/2019 | Județean, Justiție

Fostul prefect al județului Neamț, George Lazăr, acuză actuala conducere a județului pentru eșecul de la tribunalul Prahova – care, în primă instanță, a decis că județul Harghita trebuie să aibă Cheile Bicazului.

În calitate de fost prefect al județului Neamț, dar și de avocat, vreau să trag un semnal de alarmă față de situația juridică creată prin Hotărârea instanței – Tribunalul Prahova – prin care comuna Bicaz Chei pierde aproximativ jumătate din aria teritorială ceea ce înseamnă în jur de 5000 ha în favoarea județului Harghita. Nu voi comenta hotărârea judecătorească pînă nu voi citi motivarea, dar știu că acest proces durează de ani buni de zile și în perioada când eram prefect am acordat o importanță deosebită pregătirii și susținerii juridice a dosarului și a cauzei noastre a Neamțului. Pot afirma că și instituțiile statului acordau la acel moment o atenție sporită acestui dosar și urmăreau ca traseul de pregătire juridică să fie unul profesionist. Aud astăzi că președintele CJ Neamț consideră o hotărâre judecătorească dată de Tribunalul Prahova ca fiind una preliminară, diminuând astfel importanța unei hotărâri judecătorești și mai grav trecând la capitolul „și altele” pierderea a 5000 ha de teren din patrimoniul Neamțului.

George Lazăr, fost prefect de Neamț
George Lazar

George Lazăr este de părere că principalul vinovat în această situație este prefectul Daniela Soroceanu.

Mai grav însă am văzut o reacție mai mult decât ciudată și dezinteresată a prefectului de Neamț- doamna Daniela Soroceanu, care aruncă responsabilitatea în cârca Primăriei Bicaz Chei. Oameni buni,distinsă doamnă prefect sunteți români sau maghiari? Iubiți județul Neamț și pe oamenii de aici? Vă interesează de soarta cetățenilor din Bicaz Chei? Sau poate sunteți maghiari și noi nu știm? Doamnă prefect Daniela Soroceanu, consider că dumneavoastră aveți prima vină și cea mai gravă în această speță. În mod dezinteresat și total neprofesionist nu ați făcut absolut nimic din punct de vedere juridic în această speță. Nu va pasă și nici nu sunteți interesată de soarta dosarelor ce vizează direct județul Neamț și din aceste motive s-a pierdut procesul de la Prahova. Sunt curios să ne precizați la cîte termene ați trimis juriștii de la Prefectură să apere interesele Neamțului, câte memorii, întâmpinări sau alte acte de procedură s-au depus și susținut în apărare? Ați tratat cu aceeași rigurozitate și celeritate dosarul de la Tribunalul Prahova ca și cauza domnului Laurențiu Dulamă, când ați făcut un abuz fabulos demn de sfera penală?

George Lazăr, fost prefect de Neamț

Soluția pe care o vede fostul prefect: „Dragi nemțeni, e nevoie de mobilizare publică, e nevoie să ieșim în stradă și să pichetăm Prefectura Neamț pentru a cere demiterea prefectei de Neamț și pentru a cere autorităților să se implice corect și masiv în susținerea cauzei pentru Neamț!

Până acum, Prefectura Neamț nu a emis niciun punct de vedere referitor la această situație, doar președintele Consiliului Județean Neamț având o poziție publică.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.