Cu cât scade prețul gazelor pentru nemțeni de la 1 iulie

de | 01/07/2019 | Economic, Județean, Util

Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat noile preţuri pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie.

Preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr depeste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată„, se arată într-un comunicat al ANRE.

ANRE a precizat că această evoluție este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori depe piaţa reglementată a gazelor naturale, şi anume: E.ON Gaz ( – 3,71%) și Engie (- 7,89%).

Așadar, dacă media scăderilor la facturile de gaze naturale va fi de 5%, pentru nemțenii care sunt clienți ai E.ON, scăderea va fi doar de 3,71%.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.