De ce gonea un șofer cu peste 100 km/oră în localitate: se întorcea din concediu

de | 01/07/2019 | Actualitate, Local

În ciuda tuturor știrilor și a campaniilor de informare realizate de-a lungul anilor, sunt șoferi care nu conștientizează pericolul vitezei pe șosele și apasă pedala de accelerație mult peste limita legală. 

Sâmbătă dimineață, într-o singură oră, polițiștii de la Biroul Rutier Roman au lăsat cinci șoferi fără permis de conducere, toți fiind depistați cu peste 100 km/oră în localitate. Oamenii legii stau adesea cu radarul în interiorul localităților, fiindcă numărul accidentelor mortale este mai mare decât pe alte tronsoane de drum. 

politia rutiera 4398

Șoferii opriți au dat explicații dintre cele mai diverse: se întorceau din concediu și voiau să ajungă mai repede acasă, se duceau la o înmormântare, aveau treabă undeva. Niciunul, însă, nu a contestat amenda primită și ridicarea permisului. 

Am acționat pentru combaterea excesului de viteză pe drumurile naționale de pe raza noastră de competență. Din păcate, așa cum ați observat, sunt încă șoferi ce nu conștientizează pericolul pe care îl reprezintă viteza excesivă în condițiile unui trafic aglomerat. Cea mai mare vitează pe care am depistat-o până acum a fost la Secuienii Noi a fost de 198 km/oră în localite și 215 km/oră în afara localității. În ciuda accidentelor care au avut loc, în ciuda mediatizării, în ciuda eforturilor și a prezenței aparatelor radar se circulă cu viteză foarte mare, coroborat cu o viteză neadaptată condițiilor de trafic.

cms. șef Valentin Băetanu, șef Birou Rutier Roman
Valentin Baetanu 4570
cms. șef Valentin Băetanu, șef Birou Rutier Roman

Polițiștii rutieri au mai dat și alte amenzi, dar îi roagă pe conducătorii auto să conștientizeze că viteza poate duce la tragedii și să se gândească în primul rând la acest aspect atunci când se urcă la volan, nu la faptul că riscă o amendă. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.