Senatorul Manoliu: „Taberele ARC sunt prilej de reconectare a tinerilor români cu țara de origine”

de | 06/07/2019 | Cultură, Educație, Județean

Centrul de Agrement din staţiunea Oglinzi a găzduit sâmbătă, 6 iulie, începând cu ora 10.00, festivitatea de deschidere a Programului ARC 2019, o iniţiativă organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi Ministerul Tineretului şi Sportului, în colaborare cu CJ Neamţ. Programul ARC vine în sprijinul tinerilor români care locuiesc în diaspora și care vor să învețe mai bine limba română și să (re)conecteze la cultura țării. 

Evenimentul a avut loc în prezenţa oficialităților: Victor Alexeev – secretar de stat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, senator Dan Manoliu – vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile din afara țării, Daniela Soroceanu – prefectul județului și Dumitru Bălăjel – primar al comunei Răucești.  

Taberele ARC sunt un prilej de reconectare a elevilor și studenților români cu țara de origine, cu tradițiile, cultura și arta ce fac parte din cartea de vizită a României și a românilor de pretutindeni. În afară de taberele de la Oglinzi, programul se mai derulează în serii consecutive, în perioada 1 iulie – 27 august, şi în alte trei centre de agrement din ţară: Sulina – judeţul Tulcea, Căprioara – judeţul Hunedoara şi Săcelu – judeţul Gorj. Participanţii vor avea la dispoziţie peste 3000 de locuri, cea mai mare participare din toate ediţiile de pînă acum.”

senator Dan Manoliu, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile din afara țării

Prima serie la Programul de tabere ARC 2019 din Centrul de Agrement Oglinzi şi-a început din această sptămînă activităţile cu atelierele dedicate studierii limbii române, picturii, muzicii şi dansurilor tradiţionale româneşti.

În această serie de debut a programului în tabăra de lângă Tîrgu Neamţ au venit tineri din Republica Moldova (50), Grecia (44), Ungaria 30 şi Olanda (6).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.