Studențialia (I)*: De ce student?

de | 10/07/2019 | Educație, Național

Dacă te numeri printre norocoșii care au luat BAC-ul, universitățile din România și din străinătate te așteaptă să devii student. Evident, mai ai și varianta de a deveni angajat sau chiar antreprenor. Dar mulți îți vor spune să mergi la o facultate, uneori fără îți explice prea bine de ce.

De ce student? Pentru că studenția te maturizează, pentru că facultatea – oricare ar fi aceasta – te provoacă, pentru că programul de studii pe care îl alegi îți pune bazele a ceea ce vei face mai târziu.

Nicio facultate nu te va livra pe tine, viitor absolvent de studii superioare, specialist atoateștiutor pe piața muncii. Dar îți va clădi o fundație pe care vei începe să construiești experiența. 

Cel mai mare atuu al studenției este că <te obligă> să îți dorești imens de mult și să muncești pentru a obține ceea ce vrei. Astfel, prin visul tău asumat poți schimba realitatea. Studenția ne modelează. Ne determină să ne fixăm obiective, iar prin cariera viitoare să le transformăm în realitate.

conf. univ. dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu, prorector al Univesității “Vasile Alecsandri” Bacău

Dacă nu ești foarte decis să mergi la facultate, contactează universitatea la care aspiri – conducerea, Liga Studenților, etc. – pentru a cere îndrumare. Și rămâi pe-aproape, urmează și alte episoade Studențialia, în care îți vom explica avantajele (uneori nebănuite) ale studenției.

* Acesta este un articol găzduit de înRoman.ro, în cadrul proiectului “Studențialia”, derulat în parteneriat cu Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău. Scopul acestui proiect editorial este de a încuraja tinerii absolvenți de liceu să urmeze studii superioare. Conform unui studiu al Comisiei Europene, România se află pe ultimul loc în UE la ponderea absolvenților de studii superioare (segment de vârstă 30-34 ani, perioada 2014-2017): 26,3% (+1,3% în perioada analizată), față de o medie europeană aproape de ținta de 40% pentru 2020. (sursa informației: https://ec.europa.eu/romania/news/20181016_monitor_european_educatie_si_formare_2018_date_romania_ue_ro)

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.