Monitorizare înRoman.ro: Mugur Cozmanciuc vrea tineri din toată țara în Parlament și înscrierea monumentelor în cartea funciară

de | 16/07/2019 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Dănuț Andrușcă (PSD), Iulian Bulai (USR), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Neculai Iftimie (PSD), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Alexandru Rotaru (PSD), Viorel Stan (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD).
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a muncii realizate de reprezentanții noștri în Legislativul României. 

Mugur Cozmanciuc, deputat PNL, este membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, membru supleant al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, membru supleant în Grupul mixt de control parlamentar specializat al Europol, secretar al grupului de prietenie cu Parlamentul Georgiei și membru în grupurile de prietenie cu China și Turcia.

Activitatea deputatului Mugur Cozmanciuc în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019:

  • are 16 luări de cuvânt;
  • are 10 propuneri legislative inițiate;
  • a adresat 31 de întrebări sau interpelări;
  • a susținut 5 moțiuni;
  • a votat de 192 de ori (vezi aici cum a votat pentru fiecare proiect în parte)
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de aproape 17%.

În ciuda prezenței scăzute în plen, deputatul Cozmanciuc a adresat către ministere întrebări cu privire la: situația rețelei de gaze naturale (în Neamț sunt doar 37 de localități care au rețea de gaze), situația autostrăzii A8, stadiul de realizare al spitalelor regionale, nivelul investițiilor străine în regiunea nord-est, infrastructura de transport în zona Moldovei, eforturile României privind combaterea traficului de stupefiante.

Printre proiectele legislative susținute de Mugur Cozmanciuc se numără și cea privind un program numit „Tineri în Parlament”. Prin acest program, tineri din toată țara ar putea vizita Parlamentul României și ar afla despre cum funcționează această instituție. O altă inițiativă se referă la monumentele istorice: proprietarii ar urma să fie sancționați dacă nu înscriu calitatea de monument istoric a unui imobil în cartea funciară, iar înscrierea calității de monument istoric se va putea face și de către direcțiile județene de cultură sau alte instituții ale statului.

În această sesiune, parlamentarul liberal a reprezentat Parlamentul și în foruri internaționale, preum Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei sau în cadrul Consiliului pentru Alegeri Democratice de la Veneția.

Declarațiile de avere și interese ale lui Mugur Cozmanciuc:

  • 1 teren agricol în comuna Bârnova (Iași);
  • 1 teren agricol în comuna Rediu (Iași);
  • 1 teren intravilan în comuna Pojorâta (Suceava);
  • 2 apartamente în Iași;
  • 1 autoturism Toyota fabricat în 2013;
  • bijuterii, icoane și tablouri în valoare de 5.000 de euro;
  • 3 împrumuturi acordate în nume personal, în valoare totală de peste 114.000 euro;
  • 9 credite (6 credite și 3 descoperiri de cont) în valoare cumulată de 503.000 lei și peste 83.000 euro;
  • este președinte al PNL Neamț;
  • este membru în Biroul Politic Național al PNL.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Mugur Cozmanciuc în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a deputatului a fost, în luna mai 2019, de 10.951 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Mugur Cozmanciuc are cabinete parlamentare atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Nemțenii se pot întâlni cu deputatul la aceste adrese:

  1. Piatra Neamţ, B-dul Republicii nr. 22, jud. Neamț;
  2. Roman, Str. Ştefan cel Mare nr. 212, jud. Neamţ;
  3. comuna Trifesti, jud. Neamţ.

VEZI ȘI:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.