Monitorizare înRoman.ro: Deputatul Iftimie vrea protecție pentru funcționarii publici și pedepse mai mari pentru apelurile false la 112

de | 18/07/2019 | Județean, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Dănuț Andrușcă (PSD), Iulian Bulai (USR), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Neculai Iftimie (PSD), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Alexandru Rotaru (PSD), Viorel Stan (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD).
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară februarie – iulie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a muncii realizate de reprezentanții noștri în Legislativul României. 

Neculai Iftimie, deputat PSD, este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și face parte din grupurile de prietenie cu Arabia Saudită, Venezuela și Kuwait.

Ce a făcut Neculai Iftimie în sesiunea februarie – iulie 2019:

 • are 18 luări de cuvânt;
 • a susținut 39 de propuneri legislative;
 • a adresat 4 de întrebări/interpelări;
 • a votat de 781 de ori (vezi aici cum a votat de fiecare dată);
 • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de peste 67%.

Deputatul Neculai Iftimie este inițiator al unui proiect privind protejarea funcționarilor publici care se apropie de pensie de eventuale disponibilizări. Conform proiectului, nu vor putea fi reduse posturile ocupate de funcționarii publici care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: mai au doar 3 ani până la pensie, lucrează de peste 10 ani în sistemul bugetar, în ultimii cinci ani au fost evaluați cu calificativul „foarte bine”. O altă inițiativă legislativă a parlamentarului de Neamț se referă la interzicerea luminilor neautorizate pe mașini. Proiectul a pornit de la plângeri ale șoferilor de mici autoturisme care, pe timpul nopții, întâlnesc în trafic tiruri iluminate cu lumini intermitente sau extrem de puternice.

Un alt proiect pe care îl susține Neculai Iftimie ar urma să înăsprească pedepsele pentru apelurile abuzive la numărul de 112, inclusiv cu ore de muncă în folosul comunității.

Declarația de avere și interese a lui Neculai Iftimie:

 • 1 teren intravilan în localitatea Negulești;
 • 1 casă în Negulești;
 • 1 apartament în Piatra-Neamț;
 • 1 autoturism Audi fabricat în 2013;
 • 1 autoturism Renault fabricat în 2015;
 • 2 credite ce cumulează 32.000 euro, scadente în 2020;
 • pensie de la Casa de pensii a MAI, în valoare de 116.000 lei/an 2018 (aproximativ 9.600 lei/lună).

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Neculai Iftimie în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna mai 2019, de 10.951 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Cabinetul parlamentar din teritoriu figurează în comuna Alexandru cel Bun, sat Vaduri, str. Ştefan cel Mare, nr. 56. Nu este niciun număr de telefon de contact, ci doar o adresă de e-mail: neculai_iftimie@yahoo.com.

VEZI ȘI:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.