Spitalul Roman caută manager

de | 20/07/2019 | Local, Sănătate

Postul de manager general al Spitalului Municipal de Urgență Roman a fost scos la concurs. Manadatul dr. Maria Andrici s-a terminat în luna aprilie și, între timp, a expirat și prelungirea de trei luni acordată de primarul Lucian Micu, astfel că membrii Consiliului de Administrație au publicat anunțul de scoatere la concurs a postului. 

Cei care vor dori să conducă Spitalul Roman vor putea vizita unitatea spitalicească vineri, 26 iulie, în intervalul 09.00 – 12.00. Depunerea dosarelor de concurs trebuie făcută până pe 26 august, ora 15.00. Pe 29 august se va publica lista candidaților înscriși și rezultatul verificării dosarelor, pe 9 septembrie va fi susținut proiectul de management, iar pe 12 septembrie se va publica rezultatul final al concursului. 

Primarul municipiului Roman a declarat – în luna aprilie, atunci când a expirat mandatul managerului spitalului – că își dorește cât mai mulți candidați înscriși, aici incluzând și actualul manager, dr. Maria Andrici, cu care a precizat că a avut o bună colaborare.

Au fost și lucruri bune, au fost și realizări frumoase, au fost și anumite sincope (n.r. – în activitatea spitalului). Noi ne dorim să menținem același ritm de dotare cu aparatură a Spitalului Municipal de Urgență Roman. E clar că pe partea medicală trebuie să se schimbe mult mentalitatea cadrelor medicale și  abordarea față de pacienți, dar aceste lucruri nu se pot schimba peste noapte, este un proces de durată; care trebuie să se întâmple, totuși, la un moment dat.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman (declarație aprilie 2019)

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.