Cazul Caracal: înRoman.ro cere deputaților Cozmanciuc și Iftimie să pledeze pentru transparență în Comisia de apărare

de | 28/07/2019 | Actualitate, Național

Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților se va întruni luni, 29 iulie, pentru a analiza modul în care au acționat reprezentanții Ministerului de Interne și cei ai Serviciului de Telecomunicații Speciale în cazul tinerelor dispărute de la Caracal. 

Din județul Neamț sunt doi parlamentari care fac parte din această comisie: deputatul Mugur Cozmanciuc (care a cerut, pe 26 iulie, convocarea comisiei) și deputatul Neculai Iftimie. Parlamentarii se vor întruni luni după-amiază, la ora 17.00. Vor fi convocați Nicolae Moga – ministrul Afacerilor Interne, Sorniel Vasilca – directorul Serviciul de Telecomunicații Speciale, Florian Dragnea – inspectorul general interimar, Ioan Buda – fostul inspector general al Poliției Române și Mihai Mărculescu – directorul Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul MAI.

înRoman.ro solicită parlamentarilor nemțeni să pledeze pentru ca audierile ce vor avea loc în cadrul Comisiei de Apărare să fie publice. Membrii Comisiei și cei care vor fi audiați trebuie să conștientizeze că transparența este singura cale prin care se mai poate salva din încrederea pe care românii ar trebui să o aibă în instituțiile statului. Evenimentele și informațiile din ultimele zile au determinat cetățenii să nu mai creadă în capacitatea instituțiilor de a acționa competent. În acest moment este nevoie de informații oferite în mod direct, clar, de la cei care trebuie și sunt în măsură să vorbească, nu de la pseudo-specialiști care aduc, uneori, mai multă dezinformare. Cetățenii au nevoie de informații de la sursă, care să aducă lumină pe cât se poate asupra acestui caz. Iar instituțiile statului trebuie să arate că noi, cetățenii, putem avea (din nou) încredere. 

Considerăm, de asemenea, că această Comisie de apărare, ordine publică și siguranță națională trebuie să contureze clar soluții pentru ca astfel de cazuri să fie prevenite, soluții care să treacă dincolo de perdeaua politică și care să fie aplicate cât mai urgent. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.