Cum (nu) se înregistrează plângerile la Poliție. Bătrână din Horia, trimisă acasă

de | 28/07/2019 | Actualitate, Rural, Social

Unul dintre aspectele care au fost dezbătute intens în aceste zile a fost cel referitor la atitudinea polițiștilor din Caracal atunci când familiile tinerelor au mers pentru a anunța dispariția acestora. Lejeritatea cu care, așa cum susțin rudele, oamenii legii dădeau din umeri și chiar priveau cu indiferență la neliniștea unor oameni nu par a fi specifice doar polițiștilor din Caracal.

O situație ce a avut loc săptămâna aceasta la Horia pare să confirme că, cel puțin în unele cazuri, polițștii refuză să înregistreze plângeri pentru a nu se încărca cu dosare. Un bărbat care lucrează în străinătate a povestit cum bunica sa, în vârstă de 82 de ani, a fost trimisă acasă de un polițist din cadrul postului de Poliție Horia fără a i se înregistra plângerea, deși femeia se prezentase să reclame o tentativă de înșelăciune prin metoda „accidentul”.

Joi seară, după ora 24, la poarta bunicii mele a oprit o mașină neagră cu numere de Bacău. Au coborât din ea trei persoane: o femeie și doi bărbați. Au vrut să intre în curte, dar nu au reușit pentru că poarta era încuiată, iar pe bunica a alertat-o câinele. A ieșit din casă și femeia i-a spus că eu aş fi avut un accident cu victime – am rupt picioarele unui pieton -și că i-am trimis la ea să-mi răscumpăr „libertatea” cu 35.000€. Doamna a zis că este soția accidentatului și cei doi polițist, respectiv avocat. Au insistat să intre să discute în casă, dar bunica mea nu a acceptat și s-a dus să sune o rudă a noastră. Vineri dimineață ea a mers la Poliție și a povestit ce i s-a întâmplat, iar polițistul i-a zis că „Aveți grijă și dumneavoastră, doar vedeți ce e pe la televizor” sau ceva de genul acesta. Și asta a fost tot. Dacă au vrut să intre la bunica mea e posibil să fi încercat sau să încerce și la alte persoane. Cred că Poliția ar trebui să fie mai implicată.

Emanuel-Doru R., nepotul bătrânei

Bărbatul a adăugat că cei trei cunoșteau multe detalii despre el și despre planurile familiei de a pleca în vacanță. Emanuel-Doru R. este de părare că cei care mers la poarta bunicii sale au crezut că bătrâna are bani în casă fiindcă în curte se construiește o locuință nouă.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au confirmat că nu există nicio plângere înregistrată cu privire la această speță și că vor analiza ceea ce le-am adus la cunoștință.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.