Studențialia IV(*): Liga Studențească te învață să-ți aperi drepturile

de | 28/07/2019 | Educație, Național

Dacă deja te-ai înscris la facultate sau dacă ești pe ultima sută de metri cu procedura, află că orice student are anumite drepturi în raport cu autoritățile naționale și în raport cu Universitatea la care învață. Dacă simți că nu ești tratat corect sau că drepturile tale sunt încălcate, ai la cine apela: Liga Studențească.

La Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău funcționează, de 29 de ani, Liga Studențească Bacău. Este mai mult decât un sindicat, iar toți membrii sunt voluntari.

Noi apărăm drepturile și obligațiile studenților din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prin diferite mijloace: DNA-ul studențesc, studenții reprezentanți din consiliile facultăților și senatul universitar. Ținem la curent studenții cu toate informațiile relevante precum burse, cămine, alegeri în consilii/senat/cămine și stăm la dispoziția oricărui student doritor de informații. Organizăm activități/evenimente culturale și pline de #fun destinate studenților organizate de studenți. Lucrăm cot la cot cu reprezentanții facultăților/universității pentru a îmbunătății și susține un mediu coerent și echilibrat universitar. Deși la început s-a preocupat doar de problemele de tip sindical, pe parcurs Liga Studențească Bacău s-a afirmat ca o organizație cu un puternic impact social și cultural, implicându-se atât în medierea conflictelor sociale cât și în organizarea de acțiuni cu caracter educativ și de divertisment pentru studenți.

Ștefan Buhuș, președinte Liga Studențească Bacău

Liga este structurată pe departamente, cum ar fi cele de entertainment, sport, robotică, educație non-formală. Există, de asemenea, postul Academic TV, Radio UNSR Bacău – ce poate fi ascultat în campus și în cămine.

Astfel, Liga este despre apărarea drepturilor studenților, dar și despre formarea acestora, oferirea de alternative și activități ce dau farmec vieții de student: Balul Bobocilor, Snow Fest, Autobuzul Dragostei sau LAN Party (campionat de gaming) sunt doar câteva exemple în acest sens. Poate că nu toate cursurile îți vor fi pe plac, dar activitățile făcute de studenți pentru studenți nu prea au cum să dea greș! Dacă te-ai înscris la facultate, caută și Liga Studenților. Vei vedea viața de student și mai frumoasă!

Acesta este un articol găzduit de înRoman.ro, în cadrul proiectului “Studențialia”, derulat în parteneriat cu Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău. Scopul acestui proiect editorial este de a încuraja tinerii absolvenți de liceu să urmeze studii superioare. Conform unui studiu al Comisiei Europene, România se află pe ultimul loc în UE la ponderea absolvenților de studii superioare (segment de vârstă 30-34 ani, perioada 2014-2017): 26,3% (+1,3% în perioada analizată), față de o medie europeană aproape de ținta de 40% pentru 2020. (sursa informației: https://ec.europa.eu/romania/news/20181016_monitor_european_educatie_si_formare_2018_date_romania_ue_ro)

CITEȘTE ȘI:

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.