Corpul B al Școlii nr.1 și Grădinița 2 ar putea intra în reparații din toamnă. Unde se vor ține cursurile

de | 06/08/2019 | Administrație, Educație, Local

Administrația locală intenționează să reabiliteze și să modernizeze sediul Grădiniței nr. 2 cu program normal (casa C.C. Iliescu) și corpul B al Școlii nr.1. Cele două obiective au fost scoase la licitație de mai multe ori, pentru ca lucrările să se desfășoare în timpul vacanței de vară, însă fără succes.

Suntem în procedură de licitație publică pentru Grădinița nr. 2 cu program normal. Din păcate, deși am scos de mai multe ori la licitație acest obiectiv, nu s-a prezentat nimeni. Se vede că este o criză majoră pe piața firmelor de construcții. Aceeași situație este și la corpul B al Școlii “V. Alecsandri”, unde a fost scos la licitație de trei ori proiectul și unde de curând s-a înscris un ofertant. Noi ne-am dorit ca toate aceste lucrări să se desfășoare pe perioada vacanței, dar lipsa constructorului a generat această stare de fapt.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Dacă lucrările vor începe în această toamnă, preșcolarii și elevii vor trebui să învețe în altă parte. 

Vom căuta soluții. Sunt mai multe variante, noi am identificat inclusiv la Școala “Sergiu Celibidache” anumite spații care s-ar putea preta pentru grupele de la grădiniță. Pentru elevii care învață în corpul B al Școlii nr. 1 vom purta o discuție pentru relocare sau să învețe în două schimburi.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.