Sâmbătă dimineață se va pleca în coloană spre București. Moldovenii vor să reamintească nevoia de autostrăzi

de | 09/08/2019 | Mișcare Civică, Național

Locuitori din toate județele Moldovei sunt chemați să meargă sâmbătă la București, într-un marș motorizat care să aducă din nou în atenția autorităților construirea autostrăzii A8.

Îndemnul este făcut de Cătălin Urtoi, vicepreședinte al asociației „Împreună pentru A8”.

Singura masură pe care o mai pot lua oamenii de rând este blocarea drumurilor! Dupa 13 ani de PROMISIUNI, MINCIUNĂ, INDOLENță și CORUPȚIE la cel mai înalt nivel politic, subiectul autostrăzii A8 a devenit unul foarte sensibil și suntem obligați să reacționăm. Coloana care se va deplasa spre București în ziua de 10 august va bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute, în mai multe locații, pentru a atrage atenția autorităților că nu mai acceptăm nici un compromis! Din Iași se va pleca la ora 8.00, din piața Unirii. Pe traseu ne vom intersecta și cu alte coloane de mașini care vor pleca din Suceava, Botosani, Neamț, Bacau, Onești, Focșani, Galați.

Cătălin Urtoi, vicepreședinte „Împreună pentru A8”

În urmă cu un an, pe 10 august 2018, coloana de mașini care a venit dinspre nordul țării tot pentru a atrage atenția asupra lispei de autostrăzi din această regiune, a fost blocată la intrarea în București.

Protestul anunțat pentru data de 10 august este denumit „protestul diasporei”, întrucât la acesta se anunță a participa mulți rokmâni care locuiesc în străinătate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.