Mirosul de porc vine… de la păsări. Dar fermele de porci au fost verificate?

de | 08/08/2019 | Local, Social

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Neamț, aflat în concediu de odihnă, susține că mirosul de fermă de porci din Roman vine de la o societate agricolă care împrăștie pe câmp, la Horia, găinaț de pasăre. Iftimie Petrariu nu suflă o vorbuliță despre fermele de porci din zona Romanului, deși romașcanii și locuitorii comunelor arondate au reclamat de mai multe ori, de-a lungul anilor, mirosuri greu de suportat. 

Dar pentru că firma agricolă din Horia a anunțat Garda de Mediu că va împrăștia gunoi de pasăre pe câmp pentru fertilizare naturală și a luat toate avizele legale necesare, comisarii pare-se că au găsit vinovatul.

Patronul firmei agricole susține că a fost vizitat de mai multe ori de comisari și că aceștia au luat tot felul de probe. 

Au venit, au văzut, au luat probe. Ei au laboratoarele, ei să decidă ce trebuie să fac. Dar mie angajații îmi spun că mirosul din oraș este altfel. Un angajat care locuiește în bulevardul Republicii mi-a zis că este ca de fermă de porc, ca de canalizare, deci posibil că provine din alte surse. Nu este primul an în care fertilizăm pământul cu gunoi de pasăre, facem această operațiune vara și toamna; și nu doar noi, sunt atâtea firme care folosesc gunoiul de pasăre ca fertilizant natural. În niciun an până acum nu a mirosit. Aștept soluții de la Garda de Mediu.” 

G. Nour, patron societate agricolă

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.