O nouă „Călătorie la 1900”: Gesturi de noblețe

de | 26/08/2019 | Actualitate, Cultură, Național

La acest sfârșit de săptămână, pe 31 august și 1 septembrie, la Castelul Sturdza din Miclăușeni va avea loc a șasea ediție a festivalului „Călătorie la 1900”. Tema evenimentului din acest an este „Gesturi de noblețe”. Invitatul special este dr. Georgeta Filitti, care va povesti cu farmec și erudiție despre perioada Belle Epoque. 

Evenimentul propune o întoarcere în atmosfera anilor 1900 prin spectacole în aer liber de teatru, dans și muzică de epocă, activități interactive, teatru ambiental, târg de antichități, bucate de epocă și alte surprize.  

Accesul la eveniment se face pe baza unui bilet, în valoare de 30 lei. Biletele vor putea fi cumpărate la intrarea în parcul Castelului. Tinerii cu vârste între 14 și 18 ani vor beneficia de o reducere de 50%, iar copiii sub 14 ani vor intra gratuit.

În castel se vor organiza tururi ghidate. De asemenea, vizitatorii vor putea lua parte la cursuri de caligrafie, de dans, de bune maniere și gastronomie, de țesătorie. Cei care vor dori să intre și mai mult în spiritul epocii, vor putea închiria costume și rochii.

Programul festivalului este următorul: 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.