„Consilierii județeni liberali au propus repartizarea a 28.000.000 lei pentru primării – PSD&ALDE s-au opus!”

de | 27/08/2019 | Administrație, Județean, Politică

Comunicat de presă:

Consilierii județeni liberali au inițiat un proiect de hotărâre care prevede repartizarea sumei de peste 28.000.000 lei pentru primăriile din județul Neamț. Din păcate, cei de la PSD&ALDE și vicepreședintele CJ Neamț, din partea PMP, s-au opus și au refuzat includerea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din data de 27 august, deși sumele urmau să fie alocate pentru primarii de toate culorile politice: PSD, PNL, PMP, ALDE.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierul județean PNL Florin Hopșa se aprobă repartizarea pe unitățile administrativ-teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492.000 lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț, pe anul 2019, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Florin Hopsa PNL

Consiliul Județean Neamț este singurul Consiliu Județean care nu a realizat repartizarea sumelor mai sus menționate, iar nevoia localităților pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare este foarte mare.”

proiect de hotărâre

Din păcate, majoritatea a refuzat să includă acest proiect pe ordinea de zi.

Cei de la PSD&ALDE, prin refuzul lor, au dovedit că nu le pasă absolut deloc de dezvoltarea comunităților locale din Neamț. Condamnăm ferm acest tip de comportament duplicitar, politicianist și lipsit de scrupule! Lupta politică fără sens nu ar avea ce să caute în administrație, pentru că aici am fost aleși să reprezentăm interesele nemțenilor, nu interesele politice! Ne vom lupta în continuare pentru fiecare comună din județul Neamț, ca să aibă șanse egale de dezvoltare.”

Florin Hopșa, lider consilieri județeni PNL

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.