Premii pentru elevii de 10 de la Evaluare Națională și Bacalaureat

de | 27/08/2019 | Educație, Național

UPDATE: Hotărârea a fost adoptată în ședința de Guvern.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Elevii care au obținut media maximă la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi premiați în bani și anul acesta, dacă un proiect de hotărâre de Guvern ce urmează a se discuta în ședința de azi va fi aprobat de Executiv.

Conform proiectului hotărârii de Guvern, stimulentul financiar va fi în valoare de 1000 de lei pentru fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a –2019, respectiv  în valoare de 3000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.

În anul 2019, 235 absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, iar 459 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la evaluarea națională.

La nivelul județului Neamț s-au înregistrat șase medii de 10 la Evaluarea Națională – Dorian Mihai Antoniu (Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman), Elena Cojocaru (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ), Georgiana-Alecsia Fărcăşel (Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman), Denisa-Elena Gaman (Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamţ), Elena Rebeca Lateş (Şcoala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamţ) și Iustin Lupei (Colegiul Tehnologic „Spiru Haret” Piatra-Neamț) -, respectiv patru medii de 10 la Bacalaureat – Dragoș-Mihai Filioreanu (Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț), Raluca Andreea Miron (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ), Ștefan Miron (Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamț), Emilia Gabriela Toma (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.