Blackjack, un joc vechi de peste 300 de ani (P)

de | 28/08/2019 | Național

Fără îndoială, unul dintre cele mai populare jocuri de noroc din lume este Blackjack, cunoscut în țara noastră și sub numele de 21. Deși nu este chiar cel mai simplu joc din punct de vedere al regulilor, blackjack este preferatul multora datorită faptului că șansele de câștig ale celor ce îl practică (respectând strategiile de bază) sunt mult mai bune decât în cazul altor jocuri de noroc, precum sloturile sau ruleta. Dar când oare a apărut acest captivant joc? Cine l-a jucat pentru prima oară? Ei bine, răspunsul la aceste întrebări îl veți găsi în cadrul acestui material. 

Potrivit wopc.co.uk, se pare că primii care au practicat un joc ce poate fi numit strămoșul celui de blackjack au fost francezii, care, în jurul anului 1700, jucau Vingt-et-Un. Mulți dintre cei care au cercetat istoria jocurilor de cărți sunt de părere că această prima variantă de blackjack era derivată din alte două jocuri de cărți foarte populare în Franța la acea vreme, Chemin de Fer și French Femme. La sud de Franța, spaniolii jucau în același timp ,,One and Thirty’’, joc în care trebuia să ajungi la 31 din minimum 3 cărți. 

Mai puțin susținută de dovezi incontestabile, există și o teorie conform căreia chiar romanii, mari amatori de gambling (asta se știe destul de sigur), ar fi inventat jocul de blackjack, practicându-l cu ajutorul unor bucăți de lemn, pe care erau inscripționate diferite numere. 

În anul 1931, statul Nevada devenea primul stat american care legaliza jocurile de noroc, astfel că popularitatea jocului numit în acea perioadă 21 avea să crească vertiginos. Ajutat din plin de coloniștii francezi, blackjack s-a răspândit rapid și în America de Nord, iar ulterior pe întreg continentul. Pentru a face jocul și mai atractiv, anumite cazinouri au venit cu o idee foarte apreciată de gambleri, acordarea unor premii consistente jucătorilor care reușeau să aibă o mână formată din Asul de Spadă și Valetul de Spadă (în unele cazuri se premiau și mâinile As-Valet de Treflă). 

 În ceea ce privește regulile de joc ale acestor prime variante de blackjack, trebuie să spunem că ele erau destul de diferite față de cele moderne. De exemplu, în trecut, singura persoană de la masa de joc care avea dreptul să ,,dubleze’’ era dealerul, iar între fiecare carte împărțită există câte o rundă de pariere. 

Una peste alta, este greu totuși de fixat cu exactitate momentul în care acest fascinant joc a fost inventat, însă ceea ce este foarte clar este faptul că el continuă să se dezvolte și să atragă noi clienți, mai ales că în secolul nostru pasionații de gambling nu mai sunt nevoiți să meargă în cazinouri terestre pentru a-și încerca norocul la mesele de joc, existând destui operatori de gambling online licențiați ce au în ofertă mese de blackjack. Mai mult, în ultimii ani, aceste cazinouri virtuale au reușit să ducă jocurile de masă la un alt nivel, cel în care acțiunea se petrece chiar în fața jucătorilor, transmisă în direct din studiourile de live casino.    

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.