Cozmanciuc le dă temă consilierilor județeni: proiect împotriva incompatibililor cu funcții

de | 30/08/2019 | Administrație, Județean, Politică

După ce toată presa a scris despre cum Cristina Păvăluță, directorul general al DGASPC Neamț a fost protejată, prin vot în plenul CJ Neamț, și nu a fost demisă din funcție în ciuda faptului că a fost găsită incompatibilă de instanță, liberalii și-au amintit că de mai bine de un an și jumătate au un coleg de Consiliu Județean (din partea PSD) care se află tot în stare de incompatibilitate decisă de instanță. (vezi aici mai multe: Incompatibilii cu funcții, protejați)

La conferința de presă ce a avut loc vineri, la PNL Neamț, prim-vicepreședintele George Lazăr a declarat că demersul tardiv al consilierului județean PNL nu produce efecte juridice și că secretarul județului este cel care are obligația de a întocmi proiectul de hotărâre prin care Vasile Baciu să fie eliberat din funcție. Sau ca prefectul să emită un ordin în acest sens. 

“Domnul Baciu are o hotărâre defnitivă prin nerecurare, care datează din 03.01.2018, este adresă trimisă de Curtea de Apel Bacău cu privire la faptul că Vasile Baciu a pierdut definitiv procesul cu ANI. Că ulterior, la câteva luni după, dumnealui a depus apel cu mult după termenul limită… asta nu produce efecte juridice. Secretarul județului Neamț are obligația legală să depună de îndată, la prima ședință, acest proiect pe ordinea de zi. Ori doamna prefect să emită un ordin de prefect în acest sens. Cei de la CJ și Prefectură se fac că nu înțeleg legea.” 

George Lazăr, prim-vicepreședinte PNL Neamț

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a anunțat, tot pe acest subiect, și “tema” pe care o au de rezolvat consilierii județeni.

“Este normal ca așteptarea să fie mare în ceea ce privește activitatea colegilor mei din Consiliul Județean. PNL va iniția un proiect de hotărâre pentru ca toți cei care sunt în situație de incompatibilitate să fie sancționați, fiindcă e vorba despre principiu, nu de persoană. Colegii mei sunt dispuși ca pe viitor să aibă reacții mai ferme, iar acesta e doar un exemplu. Proiectul de hotărâre prvind incompatibilitățile va fi realizat pentru a fi supus votului la următoarea ședință a CJ Neamț.”

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Liberalii au explicat și că există riscuri ca anumite hotărâri ale CJ Neamț, aprobate și cu votul consilierului Vasile Baciu, să fie declarate nule de instanță, dacă un cetățean al județului va sesiza în instanță acest aspect. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.