Ce au cerut directorii de școli primarului

de | 04/09/2019 | Administrație, Educație, Local

Directorii de școli din Roman au fost prezenți miercuri, 4 septembrie, la Primăria Roman, acolo unde s-au întâlnit cu reprezentanții administrației publice locale pentru a discuta despre condițiile în care se află unitățile de învățământ la începerea anului școlar 2019 – 2020. 

Conform unui comunicat de presă emis de Primăria Roman, specialiștii din instituție vor acorda asistență pentru verificarea centralei termice și a coșului de aerisire de la Colegiul Tehnic ”Petru Poni” și pentru verificarea plitei cantinei Colegiului Tehnic ”Danubiana”. De asemenea, se va acorda asistența necesară pentru autorizarea cabinetului medical realizat la Liceul ”Episcop Melchisedec” cu sprijinul administrației. În aceste zile se termină și refacerea instalației de căldură și a caloriferelor din sala de sport a Colegiului Național ”Roman Vodă”, urmând să se caute și soluții pentru montarea de parazăpezi. Directorii unităților de învățământ așteaptă și evaluarea proiectelor europene depuse de Primărie pentru modernizarea mai multor școli, dar acestea depind de deciziile Guvernului de a reloca bani de pe axele unde nu s-au atras bani către cele pe care există proiecte depuse și care sunt eligibile.

”Nu am putut să-mi onorez promisiunea de refacere a tuturor terenurilor de sport, dar așteptăm rectificarea de la Guvern și împărțirea banilor de la Consiliul Județean și, dacă aceștia din urmă, vor veni în timp util, vom începe lucrările și le vom încheia în câteva săptămâni. Mă bucur că am rezolvat fără probleme mutarea claselor de elevi de la corpul B al Școlii ”Vasile Alecsandri” la Școala ”Sergiu Celibidache”, astfel încât elevii nu vor învăța în două schimburi. Sper ca în luna noiembrie să înceapă lucrările de modernizare și la grădinița 2 cu program normal, copiii urmând să fie mutați într-o clădire ce oferă condiții optime și pentru care acum discutăm cu proprietarul ultimele detalii. Începem și lucrările la grădinița 2 cu program prelungit, în toamnă urmând să reparăm acoperișul și să consolidăm fundația, fără a afecta activitățile. Vă recomand ca, în partea a doua a lunii septembrie, să facem verificările la instalațiile de încălzire, pentru ca atunci când vremea se va răci acestea să funcționeze în mod optim.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

De precizat că în alți ani, reprezentanții administrației publice locale dădeau dovadă de transparență și invitau presa la aceste întâlniri, astfel că jurnaliștii aflau direct de la sursă despre nemulțumirile directorilor de școli sau, dimpotrivă, despre situațiile în care aceștia mulțumeau pentru sprijinul acordat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.