Incendiu la casa parohială de la Traian. Pompierii s-au chinuit ore întregi să stingă focul

de | 04/09/2019 | Actualitate, Rural

Marți seară, la ora 22.26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al judetului Neamt a fost anunțat prin Sistemul national unic pentru apeluri de urgență 112 despre producerea unui incendiu la o anexă aflată în incinta parohiei romano-catolice din satul Traian, comuna Săbăoani. La locul indicat s-au deplasat pompierii militari de la Detașamentul Roman cu patru autospeciale de stins incendii și o ambulanță SMURD.

Forțele au constatat că ardea generalizat acoperișul comun al bucătăriei și casei parohiale, existând riscul propagării la alte trei anexe. Militarii au acționat cinci ore pentru stingerea incendiului, în urma căruia au ars acoperișul, construit din lemn, polistiren și învelitoare din tablă – pe aproximativ 250 de metri pătrați – și bunurile depozitare în podul construcției. Cel mai probabil, focul a pornit de la un aragaz uitat aprins.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.