O autorizație de securitate la incendii costă cât o școală nouă

de | 10/09/2019 | Administrație, Educație, Local

Șapte dintre unitățile de învățământ din Neamț au intrat în noul an școlar fără a avea autorizații de securitate la incendii, printre acestea regăsindu-se și o grădiniță și un seminar teologic. 

În Roman, singura unitate de învățământ care nu are autorizație de securitate la incendii este Colegiul Tehnic “Petru Poni”. Primarul Lucian Micu a spus că are în atenție acest aspect, dar că principala problemă o reprezintă banii. Conform edilului, documentația aferentă și investițiile cerute de autorități pentru ca liceul de pe bulevardul Republicii să poată fi autorizat de ISU Neamț se traduc într-o cheltuială de aproximativ 800.000 lei, adică aproape 200.000 euro. 

Care școli nu au autorizație de securitate la incendii în Neamț, conform reprezentanților ISU Neamț: două corpuri ale Colegiului Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț, Grădinița cu program prelungit din Târgu Neamț, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din comuna Borlești și corpul D al Seminarului Teologic „Veniamin Costache” din localitatea Vânători Neamț, Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman – care are în neregulă mai ales atelierele școlare și cantina -, precum și Școlile gimnaziale din comunele Secuieni și Tămășeni.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.