La Roman, pompierii au sărbătorit în weekend

de | 15/09/2019 | Actualitate, Local

Salvatorii romașcani au sărbătorit Ziua Pompierilor din România în weekend. Sâmbătă, în parcarea Roman Value Centre, aceșia au adus mare parte din tehnica pe care o dețin, pentru ca vizitatorii de toate vârstele să o poată privi, încerca și, de ce nu, cei mai tineri să ia în calcul o carieră în domeniu.

Cei mai încântați de prezentări, demonstrații și activități au fost, cum era de așteptat, copiii. Aceștia s-au suit în mașinile de intervenție, în barcă, în nacela scării culisante și au fost extrem de curioși să afle cum se desfășoară misiunile.

Am dorit să prezentăm câteva aspecte din viața noastră, tehnica noastră de intervenție și, de ce nu, câteva elemente preventive. Suntem foarte bucuroși de numărul mare al celor care au venit și ne-au vizitat. În ceea ce ne privește, putem vorbi de un ușor deficit de personal. Noi, cu personalul pe care îl avem, facem toate eforturile pentru a răspunde prompt tuturor solicitărilor și a interveni pentru sigurnața cetățenilor. Tehnica este multă și diversă, plaja de misiuni este foarte mare, există o ușoară ascensiune în ceea ce privește situațiile de urgență, au fost și situații greu de gestionat.

mr. Constantin Luca, comandant Detașamentul de Pompieri Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.