Cât va costa relocarea claselor de la Grădinița 2

de | 22/09/2019 | Administrație, Local

Grădinița nr. 2 cu program normal de pe strada D. Gherea, nr. 28, va intra intr-un program de consolidare și reabilitare. Pentru că lucrările nu s-au efectuat pe timpul verii (reprezentanții administrației locale au precizat că proiectul a fost scos de mai multe ori la licitație, situație care a costat timp), este necesara eliberarea clădirii pe durata lucrărilor și relocarea procesului de învățământ într-un alt spațiu, care să corespundă din punct de vedere funcțional pentru o asemenea destinație. 

Primăria nu a reușit să identifice un spațiu propriu adecvat pentru această activitate, astfel că vrea să închirieze clădirea din str. Spiru Haret, nr. 33 bis, aparținând S.C. TOPOCAD VITAL S.R.L. Acest imobil are destinația de activități afterschool și, conform administrației locale, corespunde pe deplin atât ca suprafață, compartimentare, cât și ca dotare pentru categoria de vârsta preșcolară.

Proprietarul cere o chirie lunară de 1500 euro (fără plata utilităților), iar consilierii locali vor trebui să decidă dacă sunt de acord cu această sumă, având în vedere că este vorba de un contract valabil de la 1 noiembrie până la sfarsitul anului școlar 2019-2020, inclusiv perioada vacanțelor școlare, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional pâna la terminarea lucrarilor de reabilitare a cladirii Gradinitei nr. 2 cu program normal din Roman, str. D. Gherea, nr. 28. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.