Romașcanii se mobilizează și altfel: lucrează la o soluție pentru traficul din oraș

de | 23/09/2019 | Local, Actualitate, Vlog

Ziua mobilității romașcanilor, acțiune inițiată și organizată de Bogdan Roman cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, are șanse de a deveni prima activitate de acest tip care să aibă o continuare practică. 

Participanții la eveniment – majoritatea bicicliști, dar și persoane care au venit cu trotineta, cu rolele sau chiar pe jos – au pornit din centru și s-au oprit în ștrand, pe un traseu stabilit de autorități. 

La final de traseu, participanții au avut un dialog din care a reieșit clar nevoia unei schimbări în ceea ce privește traficul din Roman, o problemă care cuprinde multe aspecte conexe: poluare, timp pierdut, blocaje, etc. Lipsa infrastructurii pentru circulația bicicliștilor a fost un alt punct îndelung discutat. De altfel, după cum se vede și în materialul video de mai jos, lipsa unei piste dedicate reprezintă, pentru bicicliști, o expunere la un trafic din ce în ce mai aglomerat. 

Cea mai încurajatoare parte a acestei activități este aceea că cei care am ieșit azi din casă pentru “Ziua mobilității romașcanilor” am decis să lucrăm împreună pentru a propune o soluție la traficul aglomerat și orientat prea mult către posesorii de mașini personale, în defavoarea celorlalți – pietoni, bicicliști, utilizatori de transport public în comun. Vom prezenta această soluție public, în câteva luni.

Bogdan Roman, inițiator Ziua mobilității romașcanilor

Video

De precizat că, în acest sfârșit de săptămână, Primăria municipiului Roman a avut două acțiuni dedicate Săptămânii Europene a Mobilității, dar pe care le-a anunțat târziu și nu le-a înscris în calendarul oficial al evenimentului european: un concurs de ștafetă și un tur ciclist. 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.