Leoreanu crede că Dăncilă trebuie să plece și din cauza autostrăzii A8

de | 23/09/2019 | Național, Politică

Deputatul romașcan Laurențiu Leoreanu susține că premierul Viorica Dăncilâ trebuie să plece de la Palatul Victoria. În opinia parlamentarului, motivele ar fi mai multe, dar unul se referă în mod special la Moldova. 

Guvernul Dăncilă construiește în medie 2,5 km de autostradă pe lună. În luna februarie 2019, Rovana Plumb, în calitate de ministru interimar al Transporturilor, anunța că în acest an vor putea fi daţi în trafic 180 de kilometri de autostradă. Au trecut 8 luni și s-au deschis doar 20 de kilometri: lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva. Și din cauza modului jalnic în care gestionează domeniul Transporturilor, căderea Guvernului Dăncilă, după trei ani de batjocură, a devenit o prioritate națională pentru România.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Deputatul Leoreanu a precizat că ministrul Transporturilor s-a limitat, în aproape un an de la votarea legii pentru construirea autostrăzii A8, la demersuri birocratice. 

Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut, Guvernul să asigure finanțare predictibilă, an de an, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare (noiembrie 2018). Ce a făcut, concret, ministrul Răzvan Cuc timp de 10 luni pentru proiectul rutier atât de așteptat în Moldova? A încheiat un contract pentru un nou studiu de fezabilitate privind tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Pentru tronsonul Târgu Mureş – Ditrău – Tîrgu Neamţ a fost semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate, iar pentru tronsonul Tîrgu Neamţ – Iaşi sunt încă în evaluare cele patru oferte depuse. Tronsonul Iaşi – Ungheni abia a fost scos la licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Pe scurt,  Autostrada Unirii n-a depășit faza birocrației, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Articol scris de Ciprian Predescu

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.