Cozmanciuc: „Nu mai există respect față de jumătate din județ”

de | 27/09/2019 | Județean, Politică

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, senatorul Eugen Țapu Nazare, primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic și consilierul județean Bogdan Buhușanu au susținut vineri, 27 septembrie, o conferință de presă unde au vorbit despre deciziile care au fost luate de conducerea Consiliului Județean (CJ) Neamț și despre rectificarea bugetară.

Liberalii nemțeni s-au dus, joi după-amiază, în număr mare la ședința CJ. Parlamentarii și primarii PNL au vrut să convingă consilierii județeni să nu voteze rectificarea bugetară în forma propusă de PSD. Demersul liberalilor nu i-a impresionat pe consilierii județeni de la PSD, ADLE și PMP (prin Laurențiu Dulamă), care au votat rectificarea în forma inițială. 

Ieri s-a văzut că nu mai există respect față de populația a jumătate din județ. Nu ne-am dus acolo pentru că voiam să organizăm un joc politic, nu ne-am dus acolo pentru a arăta ce retorică bună avem unii sau alții. Am decis să mergem ca să arătăm că am ales o cale transparentă de a explica că este nevoie de respect, când e vorba de repartizarea sumelor pentru comunitățile din județ. Vreau să spun că unii primari PSD nu știu că au primit acești bani, au aflat și ei, nu știau că trebuiau plătite niște facturi, deși, poate, aveau nevoie de bani pentru altceva (pentru salarii de ex.). PNL când va avea decizia la Consiliul Județean va face împărțirea banilor pe următoarele criterii: populație și suprafață. Al treilea criteriu va ține cont de echilibrarea și ajutorarea unor comunități locale.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

A devenit o obișnuință pentru președintele Consiliului Județean Neamț să împartă fondurile publice pe criterii politice, nu obiective, fără să țină cont de proiectele pe care le au unitățile teritorial administrative, de populație și de gradul de contributivitate. Ieri s-a văzut că se continuă politica de a distribui fondurile pe baza carnetului de partid. Așa s-a ajuns ca municipiile Piatra Neamț și Roman să primească 100.000 de lei și Târgu Neamț de 10 ori mai mult. Ieri toate 25 de primării liberale au fost reprezentate de primari, viceprimari și consilieri locali, dar ați văzut că nu s-a ținut cont deloc de ei. Ceea ce s-a întâmplat ieri la Consiliul Județean ne arată că niciodată, în această formulă, nu va exista respect față de alte forțe politice.

Bogdan Buhușanu, consilier județean PNL

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.