Video: doi romașcani au cântat în limba română în faţa Papei Francisc, de “Ziua Migrantului”

de | 29/09/2019 | Local, Religie

Marina şi Mihai Balasca sunt doi romașcani care trăiesc de 20 de ani în capitala Italiei, ambii facând parte din Corul Diecezei din Roma. Ei au cântat de mai multe ori în faţa Papei, în Piaţa Sf. Petru, dar de data aceasta, în premieră, aceștia au cântat în limba română la sfârșitul liturghiei celebrate de Papa Francisc cu ocazia „Zilei mondiale a migrantului și a refugiatului”. Cântecul ales a fost „Speră mereu”.

„Nu s-a mai cântat în limba română până acum de „Ziua Migrantului”. Mai mult, este prima dată când Papa celebrează o Sf. Liturghie de acest fel. Deci, o premieră în premieră”, a declarat pentru HotNews.ro părintele Adrian Dancă, de la Radio Vatican.

Mii de migranţi stabiliţi în Italia, printre care şi mulţi români, au participat duminică, 29 septembrie, în Piaţa Sf. Petru din Vatican, la liturghia celebrată de Papa Francisc cu ocazia „Zilei mondiale a migrantului și a refugiatului”. Pentru prima oară, multe din rugăciunile euharistice au fost rostite în mai multe limbi, printre care chineză, arabă, franceză, swahili. Papa Francisc a inaugurat de asemenea un monument dedicat migranţilor: o sculptură realizată în bronz şi argilă, amplasată în Piaţa Sf. Petru.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

1 Comentariu

  1. Balasca Maria

    Cand vulpea nu poate ajunge la poama spune ca nu II place si este acra

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.