Expoziție interactivă la Roman: știința pe înțelesul copiilor

de | 03/10/2019 | Cultură, Educație, Local

În perioada 2-11 octombrie 2019, la Muzeul de Științe Naturale Roman se desfășoară expoziția “O călătorie prin lumea simțurilor”, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. 

Prin intermediul unor instalații interactive, participanții vor găsi răspunsuri la întrebări provocatoare din domeniul biologiei și al fizicii: Cum funcționează creierul?, Cum se vede lumea prin ochii unei pisici?, Cum vedem invizibilul cu efectul Schlieren?, Ce reprezintă undele electromagnetice?, etc. 

Conduși de ghizii special pregătiți, participanții la eveniment vor trece prin cele trei zone ale expoziției. În prima zonă vor afla cum funcționează organele de simț, își vor testa simțurile prin tot felul de jocuri senzoriale în cea de-a doua zonă și vor descoperi fenomenele fizice optice și acustice în zona a treia.

Participarea la eveniment se va face pe baza unei programări la numărul de telefon 0766.704.668 sau printr-un e-mail către rezervari@eventera.ro

Un tur ghidat durează circa 50 minute, iar tururile se defășoară din oră în oră, în intervalul 9.00 – 17.00. Prețul unui bilet este de 12 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.