Primarul Micu periclitează campania electorală a lui Iohannis: împarte un ziar plătit din bani publici cu pliante electorale

de | 29/10/2019 | Local, Politică

În mod intenționat sau nu, primarul Lucian Micu periclitează campania electorală a lui Klaus Iohannis. Edilul, însoțit de mai mulți liberali, a pornit zilele acestea la pas prin oraș pentru a sta de vorbă cu alegătorii și pentru a împărți pliante electorale. 

Însă, îmbrăcat cu geacă albastră pe care scrie cu galben “Iohannis”, primarul Micu a împărțit, în mai multe locuri din oraș, un “ziar” editat din bani publici. Situația a fost semnalată și de președintele USR Roman, Radu Samson. 

Domnule primar Lucian Micu, doresc să vă atrag atenția asupra a două lucruri: activitatea dumneavoastră ne costă, pe noi romașcanii, +14.000 lei /lună. Sunteți plătit prea bine ca să împărțiți ziare la ora 11:00 într-o zi lucrătoare. Ziarul „InfoPrimăria ROMAN” este un ziar plătit din banii Primăriei Roman, adică taxele și impozitele noastre. Când o să faceți un ziar informativ din banii de la partid puteți să-l distribuiți împreună cu materiale de propagandă electorală. În timpul programului faceți administrație, nu politică!

Radu Samson, președinte USR Roman

O astfel de abordare pune într-o lumină nefavorabilă întreaga campanie a PNL la nivel de municipiu și dă posibilitatea adversarilor politici să puncteze. Oare cu ce strateg s-a sfătuit primarul când a ales această abordare?

De precizat că fiecare ediție a ziarului InfoRoman se tipărește în 10.000 de exemplare full color. Un exemplar costă 0,14 lei + TVA. Prin urmare, tipărirea unei singure ediții costă 1.400 lei + TVA din bugetul public al municipiului.

Lucian Micu PNL ziar primarie

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.