Nu știi cu cine să votezi? Te poate ajuta “Votul Meu”

de | 28/10/2019 | Național, Politică

Trăim în era tehnologiei și a aplicațiilor, astfel că o aplicație referitoare la preferințele electorale nu reprezintă o surpriză. “Votul Meu” este un instrument online de identificare a preferințelor politice ale candidaților și alegătorilor pentru alegerile prezidențiale din 2019 din România. Proiectul a fost realizat și implementat de o echipa de cercetători care colaborează în cadrul consorțiului Preference Matcher. Echipa academică pentru România este formată din cercetători de la Centrul pentru Studiul Democrației. 

Scopul aplicației “Votul Meu” este de a-i ajuta pe cetățeni să identifice candidatul care se potrivește cel mai bine cu propriile preferințe politice și să le permită accesul rapid la pozițiile tuturor candidaților în aceste alegeri.

Cei care vor să știe unde anume se plasează în spațiul politic în raport cu prinicipalii candidați la alegerile prezidențiale trebuie să răspundă la trei seturi de întrebări: primul set se referă la date statistice (gen, studii, vârstă, etc.); urmează 26 de întrebări din politica internă și externă, apoi alte întrebări referitoare la aspecte ce țin de partea socială, economică și nu doar atât. Rezultatul relevă candidatul cu care respondentul are cele mai multe răspunsuri în comun, dar și unde se plasează ceilalți. 

Votul Meu” este un proiect non-profit și nu este asociat cu nici un partid și nici o organizație cu profil politic.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.