Dilemă pentru consilierii locali: are sau nu are Romanul terenuri?

de | 30/10/2019 | Editorial, Local

Joi, 31 octombrie, consilierii locali sunt convocați în ședință ordinară a executivului. Printre proiectele aflate pe ordinea de zi se află două care ar trebui să-i pună pe gânduri pe aleșii romașcanilor.

Într-unul dintre proiecte, inițiatorul (primarul Lucian Micu) solicită ca membrii Executivului local să aprobe vânzarea unui teren 275 de metri pătrați pe strada Panaite Donici către SC Dovilg Com SRL. Din această tranzacție, în bugetul local ar ajunge 9.600 de euro + TVA. 

Un alt proiect pe care consilierii îl vor dezbate și îl vor vota se referă la acceptarea unor donații constând în două terenuri. La expunerea de motive a acestui proiect (semnată tot de primar) se precizează următoarele:

Cum în acest moment unitatea administrativ teritorială se confruntă cu un deficit de terenuri ca urmare a aplicării legilor proprietății, propun încheierea unor contracte de donație cu privire la aceste suprafețe de teren și preluarea acestora în proprietatea municipiului Roman.

Așadar, Romanul are sau nu are terenuri? Sau are doar cât să vândă apropiaților familiei politice celor care conduc acum Primăria?

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.