Cozmanciuc: “Cei care au votat anti-Dăncilă în turul I, pe 24 să voteze cu Iohannis”

de | 14/11/2019 | Județean, Politică

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, speră ca al doilea tur al alegerilor prezidențială să aducă mai mulți nemțeni la urne. Parlamentarul a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că își dorește ca pe 24 noiembrie județul Neamț să aibă un procent de prezență peste media națională. Mugur Cozmanciuc a adăugat că alegerea firească pentru cei care nu au votat cu Dăncilă în turul I ar fi să dea votul, peste zece zile, candidatului PNL.  

Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor din județul Neamț care s-au prezentat duminică, 10 noiembrie la vot. Pentru turul al doilea îi îndemn pe toți cei care în primul tur cu un candidat care nu a obținut voturile necesare pentru accederea în ultima fază a competiției să vină spre candidatul PNL, spre domnul președinte Klaus Iohannis. Spun asta pentru că președintele Klaus Iohannis a arătat în acești 5 ani că are conduită, că a fost un apărător corect al valorilor fundamentale, a fost un susținător clar și ferm al drepturilor și libertăți individuale,  al valorilor tradiționale, creștin populare, creștin ortodoxe ale acestui popor, a dat dovadă de toleranță. Voi avea discuții cu partenerii de act guvernamental din județ, care au votat moțiunea de cenzură, să îl susțină pe președintele Klaus Iohannis. Vă anunț că în campania din turul 2 vom avea o poziționare prin care vom susține valorile pro europene și transatlantice și le vom aminti cetățenilor că președintele  Klaus Iohannis va continua trendul acesta, de transformare a României într-un hub energetic, într-un hub de dezvoltare, iar Guvernul Orban va continua dezvoltarea țării.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Prim-vicepreședintele PNL Neamț, George Lazăr, a afirmat că la alegerile din turul I nu au fost probleme și a amintit de contribuția PNL pentru ca alegerile din afara țării să se desfășoare în mod civilizat.

Felicit în primul rând organizațiile PNL din județul Neamț care s-au bătut la baionetă aș putea spune, pas cu pas, pentru a câștiga alegerile. Fie că vorbim de organizații în care avem primari liberali dau de organizațiile în care avem viceprimari, consilieri sau membrii zeloși care s-au bătut pentru câștigarea alegerilor. Felicit modul în care s-au organizat alegerile, alegeri organizate de PNL și Guvernul Orban și care s-au defășurat fără incidente majore. PNL și Klaus Iohannis au fost cei care au fost promotorii identificării de soluții legislative ale votului din diaspora, care s-a desfășurat în condiții decente, fără cozi, fără umilirea fraților noștri din diaspora. Noi ne respectăm alegătorii și frații din diaspora.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Senatorul Eugen Țapu a zis că rezultatul alegerilor din 10 noiembrie reprezintă un moment istoric pentru județ.

Pentru prima oară după Revoluție, PSD a pierdut județul Neamț, iar PNL este pe primul loc. Este un moment de istorie locală.  Este și un început de drum nou, după 30 de ani în care, sub dominația PSD, județul Neamț a ajuns în top-ul sărăciei, fără niciun kilometru de autostrada, fără nicio investiție majoră. O considerăm doar o victorie de etapă, campionatul se încheie anul viitor, la alegerile parlamentare. Acum este doar un prim pas, urmează turul al II-lea, alegerile locale și, la final, parlamentarele. Sperăm că pornim pe un nou drum, mai ales că avem și un guvern PNL și primul pas pe care sigur îl pot promite este că vom aborda prioritățile altfel, în funcție de nevoi, de dezvoltare, nu după culoarea carnetului de partid a primarului.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.