Rezultatele bursei locurilor de muncă: 1 din 5 nemțeni a găsit un job

de | 22/11/2019 | Economic, Județean

La o lună de la desfaşurarea bursei locurilor de muncă pentru absolventi, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamţ a evaluat rezultatele şi din cele 175 persoane selectate pentru interviu, au fost angajate 68 de persoană, din care cinci persoane  absolvente de studii superioare.

Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în meserii din urmatoărele domenii: comerț și servicii (32), industrie (28, din care 11 în industria textilă) și construcţii (8).

Cele cinci locuri de muncă ocupate de cei cu studii superioare au fost pentru inginer mecanic (2), programator (1), inginer chimist (1) și  manager achiziții (1).

La bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, 77 de agenți economici au fost 874 de locuri de muncă. La bursă s-au prezentat 494 de persoane. Dintre acestea, 28 au fost angajate pe loc, iar 68 ceva mai târziu. Astfel, aproximativ 20% dintre nemțenii care au participat la bursă au devenit activi pe piața muncii, dar agenții economici au rămas cu 90% dintre posturi neocupate. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.