Video: inRoman.ro, co-inițiator al unei premiere absolute în presa românească

de | 22/11/2019 | Actualitate, Național

inRoman.ro este parte și co-inițiator al unei premiere pentru presa din România. Joi, 21 noiembrie, la București s-a lansat PressHUB market,  primul magazin mass-media virtual din Europa de Est. PressHUB market este o platformă de autofinanțare a PressHUB, rețeaua inovatoare și independentă de presă, capabilă să crească la nivel național impactul știrilor și campaniilor de presă generate local.

Pe rafturile online pressHUB market se vor regăsi: bannere, advertoriale, proiecte editoriale. PressHUB market se adresează atât clienților mici și mijlocii, cât și companiilor mari, ce doresc să susțină campanii de presă de amploare, cu mesaje de interes public. O altă sursă de finanțare o constituie programele de granturi naționale și internaționale în cadrul cărora am desfășurat deja campanii precum  Bani Europeni sau Orașul uitat.

Cristina Guseth, director Freedom House România

La momentul lansării, PressHUB market este magazinul virtual pentru 27 de publicații independente din 18 județe. Deși publicațiile au audiență locală, grupul PressHUB preia știrile de interes larg, difuzându-le la nivel național. În cadrul rețelei au fost derulate deja până în octombrie 2019 patru mari proiecte editoriale. Echipa pressHUB a înțeles că puterea rețelei crește prin finanțare independentă.

Poate, dacă făceau unii autostradă în Moldova, nu-mi mai venea ideea, că eram blocat în trafic când m-am gândit la aceasta. Dar, totuși, Moldova vrea autostradă, să știți. Ideea a venit ca urmare a unei nevoi. Sunt ferm convins că nimeni nu-și imaginează că jurnaliștii la micul dejun se hrănesc cu idealuri, la prânz cu deontologie, iar seara nu mai mănâncă, pentru că deja sunt prea sătui. Dar pentru mulți români, știrile sunt chestiile care vin gratis, odată cu aplicația de Facebook. Și de aici apare o problemă de finanțare. Iar fără o finanțare independentă nu poți să ai un editorial sănătos și echidistant. PressHUB market este un instrument care trebuie să le dea publicațiilor locale independența editorială.

Gabriel Baciu, inRoman.ro

Proiectul pressHUB market este realizat în parteneriat cu Tree Works, o companie specializată în crearea de prezențe online și soluții web complexe, numărând peste 200 de proiecte realizate pentru clienți români și străini. Proiectul a fost finanțat de The Digital News Innovation Fund, parte a Google News Initiative.

Prin cele 27 de publicații membre, PressHUB market acoperă știri și campanii de presă independentă din toate regiunile țării. Rețeaua este în continuă creștere.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.