Centru multifuncțional în locul azilului de pe Veronica Micle

de | 22/11/2019 | Administrație, Local

Clădirea de pe strada Veronica Micle în care a funcționat, până în noiembrie 2016, un azil pentru bătrâni, va avea o nouă destinație. Azilul pentru bătrâni a fost închis ca urmare a faptului că, în urmă cu trei ani, tavanul dintr-un dormitor a căzut peste persoanele care dormeau. 

De atunci, imobilul – care este monument istoric – se află în conservare și nu are activități funcționale. Administrația locală intenționează să o reabiliteze și să o transforme în centru multifuncțional. Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.947.600 lei fără TVA. 

Proiectul va fi dezbătut de consilierii locali în ședința ordinară de miercuri, 27 noiembrie. 

Investiția propusă se justifică prin asigurarea unor sevicii culturale și de petrecere a timpului liber pentru tineri și vârstnici, pentru persoanele cu dizabilități care pot să își petreacă în mod util și plăcut timpul contribuind astfel la creșterea calității vieții acestora precum și la integrarea socială, funcțiunile vizate fiind: recuperare/reabilitare funcțională, integrare/reintegrare socială, activități socio-culturale.

motivare proiect

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.