Administrația locală a calculat mai bine: mai mulți metri pătrați de trotuare în aceeași bani

de | 26/11/2019 | Administrație, Local

inRoman.ro a scris, de curând, despre costurile lucrărilor care sunt finanțate cu bani din împrumutul de zece milioane de euro. Articolul “Cât costă, de fapt, investițiile din Roman?” a stârnit iritare la nivelul administrației publice locale. Atât de mult, încât primarul (informat greșit de cei din jurul său cu privire la modul în care a fost scris articolul) a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că nu exclude să ne acționeze în instanță. 

Cu toate acestea, efectul imediat pare să fie altul: unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de miercuri, 27 noiembrie, rectifică lista de investiții finanțate din împrumut. 

Se aprobă îndreptarea erorii materiale din cuprinsul anexei la H.C.L. nr. 278 din 14.11.2019 în sensul că la numărul curent 11 se va trece suprafața de „50.000 metri pătrați” în loc de „43.430 metri pătrați”, cum din eroare s-a consemnat.

În aceeași sumă, de 8.200.000 lei, vor fi reabilitați 50.000 de metri pătrați de trotuare, astfel că se ajunge la un cost mediu de 164 lei/metru pătrat de trotuar amenajat, față de costul mediu inițial – de 188,81 lei/metru pătrat. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.