Primarul și cetățenii trăiesc în lumi paralele?

de | 02/12/2019 | Administrație, Local

În conferința de presă care s-a desfășurat luni, 2 decembrie, la Primăria Roman, a avut loc un dialog cel puțin interesant între primarul Lucian Micu și reprezentanții presei. Cristi Foghel, reprezentant al Roman 24 Online, a început o întrebare folosind expresia: 

Cristi Foghel: “Apropo de rețelele de socializare, acolo trăim, acolo existăm…
Lucian Micu: “Poate dumneavoastră. Eu nu. Eu trăiesc în lumea reală.
Cristi Foghel: “E mai ușor pentru oameni să-și exprime punctele de vedere pe rețelele de socializare…” 

Dialogul a continuat pe tema desființării Poliției Locale, având în vedere că acest lucru s-a întâmplat în orașul Darabani din județul Botoșani. După care, primarul a ținut să precizeze:

Lucian Micu: “E în funcție de competențele pe care le are. Că așa, dacă vă uitați, cum trăiți dumneavoastră pe rețelele de socializare, primăria e vinovată și de lipsa apei, primăria e vinovată și de trecerea la nivel cu calea ferată. Și eu, dacă trăiesc într-o lume paraleleă, pot spune că Poliția Locală nu a cercetat cum trebuie nu știu ce infractor, deși nu are aceste competențe.” 
Teo Rusu: “Adică noi trăim într-o lume paralelă, dacă punem întrebări legate de….?” 
Lucian Micu: “Nu, nu, nu, n-ați înțeles…
Teo Rusu: “Așa ați spus.
Lucian Micu: “Domnul a spus că trăiește pe Facebook.”
Teo Rusu: “A fost o exprimare plastică.” 

Primarul Lucian Micu a explicat, ulterior, că nu pot fi urmărite toate postările romașcanilor și că dorește ca cetățenii să scrie pe pagina de Facebook a Primăriei sau în aplicația mobilă „Pentru Roman”.

Lucian Micu: “O comunicare directă cu Primăria înseamnă a adresa întrebări direct pe pagina Primăriei sau pe platforma de sesizări pe care am creat-o, aia înseamnă o comunicare directă. Restul, a posta pe Facebook sau pe tot felul de grupuri, vă dați seama că nu are timp nimeni să stea să urmărească. A comunica direct cu Primăria este, din punctul meu de vedere, o lume normală la care ar trebui să ne raportăm cu toții.” 

De altfel, primarul Micu a explicat că reprezentanții Primăriei nu mai trebuie întrebați despre problemele cu apa din oraș.

Ați avut reprezentanții Consiliului Județean la Roman săptămâna trecută, pe reprezentanții Companiei Județene ApaServ, cred că ați primit de la ei toate detaliile de care aveți nevoie; sau, dacă nu, puteți să-i mai întrebați o dată. Eu am fost prezent vineri, sâmbătă și ieri să văd cum se desfășoară lucrările la acel canal de pe râul Moldova. Marți sau miercuri, apa va putea fi lăsată să curgă prin acel canal. Efectele nu se vor vedeaa peste noapte. 

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

1 Comentariu

  1. Mitica

    Doamna Draga, nu stiu ce s-a intamplat, cu ce l-au prins in menghina Arsene şi Angheluta pe Micu, dar vad ca le iese tare bine. Iar romascanii sufera. Chiar ma bucuram acum un an, doi, cand vorbea dl Micu de trecerea la Apavital: preturi mai mici, contracte individuale pentru locuitorii de la blocuri, investitii in retele, care sa duca la reducerea pierderilor. Iar firma din Iasi parea chiar serioasa. Iar acum ce vedem? Ca primarul Micu brusc ne zice ca nu este alta solutie, ca trebuie suportati aceiasi habarnisti de la Apaserv. Ba chiar este cazul ca romascanilor sa inceapa sa le placa fara apa. Noroc ca este iarna. Va dati seama cum ar mirosi in Roman daca ar fi iulie sau august?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.