Ziua internațională anticorupție, sărbătorită la CNRV

de | 08/12/2019 | Actualitate, Local

În contextul sărbătoririi, pe 9 decembrie, a Zilei Internaționale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Neamț va desfășura luni, de la ora 12.00, o activitate de prevenire și de promovare a Campaniei de informare ”Tu poți face lumină”, în Piatra Neamț, Târgu Neamț, Roman și Bicaz. 

La această dată, ofițerii DGA, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț: Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman,  Liceul ”Petru Rareș” din Piatra Neamț, Liceul ”Carol I” din Bicaz și Liceul ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț vor derula o activitate preventivă în zona unității de învățământ menționate, prin realizarea unui lanț uman format din elevii fiecărei instituții de învățământ, care își vor declara unitatea: ”Zonă Liberă De Corupție”. 

Totodată, edilii celor patru localități menționate mai sus s-au declarat parteneri în realizarea și susținerea acestui eveniment, fapt pentru care la ora 12, 00, în ziua de 9 decembrie, vor porni iluminatului public stradal din zona unităților de învățământ menționate mai sus, în mod simbolic, pe o durată de 10 minute, dat fiind și numele campaniei: „Tu poți face lumină!”.  

Activitatea are drept scop stimularea atitudinii civice împotriva fenomenului corupției și se va realiza cu sprijinul lucrătorilor de poliție ai Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, corupția reprezintă un fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâneacelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamț – 0233.234408,precum și la sediul  Serviciului din municipiul Piatra Neamț, str. Alexandru cel Bun nr. 12 sau prin e-mail la adresa neamt.dga@mai.gov.ro.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.