Lanț uman împotriva corupției

de | 10/12/2019 | Actualitate, Local

Elevii Colegiului Național ‘Roman Vodă” au marcat luni, 9 decembrie, ziua internațională anticorupție, printr-un lanț uman în jurul corpului A al Colegiului. Tot pentru a atrage atenția asupra campaniei „Tu poți face lumină!” – derulată de Direcția Generală Anticorupție (DGA), luminile din centru municipiului au fost aprinse, simbolic, pentru câteva minute, la ora prânzului. De precizat că acțiuni similare au avut loc și în celelalte orașe ale județului.

Cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, Comisia Europeană a publicat un sondaj privind atitudinea mediului de afaceri european față de corupția din Uniunea Europeană. Rezultatele arată o tendință descendentă, însă un număr semnificativ (63 %) de întreprinderi consideră corupția ca fiind larg răspândită, o scădere de la 75 % în 2013.  Cât privește situația din România, 97% din reprezentanții mediului de afaceri susțin că problema corupției este răspândită la nivel național. Mai mult decât atât, 88% dintre aceștia văd corupția ca pe un impediment în desfășurarea normală a activității firmelor, comparativ cu o medie europeană de 37%.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.