Concurs de colinde și alte tradiții de iarnă

de | 11/12/2019 | Actualitate, Cultură, Local

Clubul Copiilor Roman organizează sâmbătă, 14 decembrie, începând cu roa 9.30, în sala de festivități a Primăriei municipiului Roman, festivalul-concurs “Tradiții Mușatine”. Evenimentul va avea loc pe 2 secțiuni: colinde; tradiții și obiceiuri de iarnă (Urături, Plugușorul, Capra, Ursul, Călușarii, Sorcova, etc.).

Concurenții vor trebui să impresioneze juriul în maxim 5 minute pentru o colindă și maxim 15 minute pentru un program de obiceiuri. Juriul va ține cont de următoarele criterii: calitatea artistică și tehnică a interpretării, autenticitatea costumelor, prezența scenică, calitatea negativului/acompaniamentului instrumental. 

“Sărbătorile de iarnă sunt cele mai așteptate din an, pentru mulți dintre noi, datorită faptului că avem o tradiție bogată și care s-a păstrat de-a lungul secolelor. Ne plac colindele și alte obiceiuri asociate Crăciunului și Anului Nou și le punem în valoare și prin astfel de activități. Transmitem tradiția mai departe, noilor generații.”

Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor Roman
invitatie colinde

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.