Directorii din Spital vor mai mulți bani

de | 13/12/2019 | Administrație, Economic, Local, Sănătate

Conducerea Spitalului cere Consiliului Local acordul pentru a oferi stimulente financiare lunare membrilor Comitetului Director. Comitetul Director este format din manager, directorul medical, directorul financiar contabil și directorul de îngrijiri, iar în adresa înaintată administrației locale se propune ca aceste stimulente să fie acordate tuturor, cu excepția managerului. 

În vederea asigurării proportionalitătii dintre munca depusă, răspunderea fiecărei funcții și remunerația acordată precum și pentru motivarea personalului, se propune aprobarea acordării, din venituri proprii ale spitalului, pentru membrii Comitetului Director, respectiv pentru funcțiile de director medical, director finanaciar contabil și director de îngrijiri, de stimulente finanaciare lunare, în limita a maxim două salarii minime brute pe tară.

motivare proiect de hotărâre

În luna septembrie 2019, directorul financiar contabil a avut un salariu net de 5.341 de lei, la care s-au adăugat stimulente financiare nete de 2.424 de lei (venit total – 7.765 de lei); directorul medical a câștigat 10.641 de lei; directorul de îngrijiri a avut un salriu net de 4.705 lei, la care s-au adăugat stimulente financiare nete de 2.424 de lei (venit total – 7.129 lei).

Dacă salariul minim brut pe țară va crește începând cu anul viitor la 2.230 de lei, atunci stimulentele lunare pentru fiecare dintre cei trei directori ar fi de peste 4.400 de lei. Votul privind acest proiect va fi dat în ședința Consiliului Local din 19 decembrie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.