Cozmanciuc: “Orice deviz de lucrări care este conform cu realitatea se va plăti”

de | 16/12/2019 | Județean, Politică

Președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, susține că toate investițiile reale din județ vor fi achitate de Guvernul Orban. Președintele liberalilor nemțeni a făcut aeastă precizare în cea mai recentă conferință de presă, în condițiile în care adversarii politici au declarat că actualul Guvern vrea să blocheze investițiile în județ. 

Toate proiectele de investiții care au fost începute în județul Neamț vor continua. Guvernul PNL și echipa PNL Neamț vor susține proiectele de investiții din județul Neamț, indiferent de obiectiv. Fiecare proiect de investiții se va derula conform cadrului legal și fie că vorbim de drumul Piatra Neamț – Bacău, Bicaz – Poiana Largului sau Autostrada Unirii sau alte proiecte vor fi continuate și susținute de Guvernul PNL, în parametri legali și corecți. Orice factură care arată că a existat un serviciu prestat, un deviz de lucrări, care este conform cu realitatea, se va plăti. Finalul anului 2019 va găsi Guvernul Orban cu facturile achitate către operatorii care au emis aceste facturi, dar niciodată nu se va plăti factura pentru un acoperiș al unei școli, unde nu există școala. Dacă există școala există și acoperiș. Reiterez: orice obiectiv de investiții care are factură emisă în conformitate cu realitatea va fi plătită.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Senatorul liberal Țapu-Nazare a adăugat că actualul Guvern a găsit facturi neachitate de câteva milioane de lei pe investițiile derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Restanțe la plată pentru facturi pentru proiecte demarate prin PNDL de peste 5 milioane de lei, sume reprezentând TVA, amânate la plată de fostul guvern pentru a induce în eroare opinia publică în legătură cu deficitul bugetar, deficit bugetar, spitalele regionale încă la stadiul de studii de fezabilitate și altele.

senator Eugen Țapu-Nazare

Politicienii social-democrați din județ i-au acuzat pe liberali că vor să blocheze investițiiel din Neamț după ce ministrul Transporturilor a declarat public că un audit a scos la iveală nereguli privind contractul prin care s-a atribuit lucrarea de reabilitarea a drumului național Bicaz – Poiana Largului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.