Polițiștii romașcani, după artificii și petarde

de | 22/12/2019 | Actualitate, Local

Poiițiștii romașcani au pornit în căutarea de petarde și artificii. Mai exact, oamenii legii controlează dacă cei care comercializează aceste produse o fac în mod legal. Sâmbătă, 21 decembrie, polițiștii au depistat pe o stradă din Roman o femeie de 59 de ani, care deținea în vederea comercializării articole pirotehnice. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că aceasta nu deține documente legale de provenienţă.  Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor.

Conform legislației în vigoare, este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 (altele decât cele de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut)  către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.