Violența domestică l-a trimis după gratii

de | 22/12/2019 | Actualitate, Rural

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un bărbat din Cordun, care a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa de Judecătoria Roman. Oamenii legii au fost sesizați, pe 20 decembrie, de o femeie de 45 de ani, cu privire la faptul că concubinul său a încălcat ordinul de protecție.

Din cercetările efectuate a reieșit că, un bărbat de 52 de ani, din Cordun, s-ar fi deplasat la locuința concubinei sale din aceeași localitate și ar fi amenințat-o, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, la data de 11 noiembrie 2019.

Polițiștii au extins cercetările și au stabilit faptul că cel în cauză se afla sub control judiciar pentru încălcarea ordinului de protecţie provizoriu emis la data de 8 decembrie 2019, de poliţiștii din cadrul Postului de Poliţie Cordun.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești și amenințare. La data de 21 decembrie, bărbatul a fost prezentat de polițiști instanței de judecată, care a dipus arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

Ordinul de protecție și arestul preventiv pentru violență domestică sunt măsuri pe care autoritățile le iau dacă victimele depun plângere împotriva partenerilor abuzatori. Persoanele care doresc să primească consiliere în situații de violență dmoestică au la dispoziție numărul de telefon gratuit 0800.500.333.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.