Andreea Broască: primul terapeut musculo-scheletal din județ cu acreditare internațională

de | 10/01/2020 | Local, Sănătate

Specialistul kinetoterapeut Andreea Broască, fondator și manager al cabinetului Neo KINETIC din Roman, este primul terapeut din județul Neamț acreditat în terapia manuală ortopedică, domeniu specializat al fizioterapiei care se ocupă de gestionarea problemelor musculo-scheletale, pe baza raționamentelor clinice, utilizând tratamente extrem de specifice.

Acreditarea Andreei Broască ca terapeut manual ortopedic (sau musculoscheletal) vine din partea International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) și reprezintă rezultatul unui curs postuniversitar organizat de OMTRO și KineticPlus cu formatori de la Hellenic-OMT.Diploma – instituție educațională înfințată în Grecia cu programe de specializare în terapia manuală.

Este o mare bucurie pentru mine să obțin această acreditare și să fiu primul specialist din județul Neamț acreditat IFOMPT în terapia manuală ortopedică; suntem doar doi în toată Moldova care avem această acreditare. Au fost trei ani în care am investit mult: naveta pentru a face cursurile, am studiat, am dat examene, am avut de pregătit și de prezentat un proiect final. Toate acestea contează mai puțin acum, important este rezultatul și faptul că voi putea oferi pacienților servicii de calitate, printre avantajele acestei terapii fiind intervenția în faza acută a afecțiunii, abordarea cauzei inițiale și recuperarea într-un timp mai scurt.

Andreea Broască, manager Neo KINETIC

Andreea Broască este licențiată în Kinetoterapie și Motricitate Specială, la UAIC-Facultatea de Ed. Fizică și Sport din Iași, absolventă de Master în Kinetoterapie în afecțiunile aparatului locomotor din cadrul UBB – Facultatea de Ed. Fizică și Sport din Cluj-Napoca. Deține numeroase specializări, cum ar fi: Kinesio Taping, R.P.G. (Reeducare Posturală Globală), S.G.A. (Stretching Global Activ), Drenaj limfatic manual. Terapia decongestivă în limfedem, Dry-Needling, Trening the athlete-Strength- Explosive Power. Balance and Agility. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.