Deputatul Leoreanu anunță discuții cu patru miniștri despre criza apei, pasaj rutier pe E85 și alte investiții

de | 21/01/2020 | Local, Politică

Deptatul Laurențiu Leoreanu a anunțat că a avut discuții cu mai mulți miniștri pentru a debloca sau a stimula mai multe investiții în Roman și zonă. Prima discuție pe care parlamentarul liberal a anunțat-o se referă la criza apei din oraș.

În urma întâlnirii cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Costel Alexe, am stabilit că problema furnizării apei în municipiul Roman trebuie să fie o prioritate inclusiv privind dinspre guvern și instituțiile subordonate. Astfel, de mâine, după o lungă perioadă de incertitudini, Administrația Bazinală de Apă Siret va avea un nou director care își va asuma ca prioritate implicarea în rezolvarea problemelor din municipiul Roman. De altfel, noul director își va începe prima zi de muncă, în noua poziție, chiar la Roman, pe teren, la invitația mea, urmând să avem, alături de primarul municipiului și prefectul județului, o întâlnire de lucru, pentru a găsi cea mai rapidă și optimă soluție de remediere a disconfortului suportat de romașcani.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Deputatul PNL afirmă că a susținut realizarea a două obiective din oraș în fața ministrului Dezvoltării.

Vești bune vin și dinspre Ministerul Lucrărilor publice, Dezvoltării și Administrației, în urma întâlnirii avute cu domnul ministru Ion Ștefan reușind să identificăm soluții pentru deblocarea a doua dintre proiectele dorite atât de mult de romașcani. Este vorba despre reabilitarea Casei ”Sergiu Celibidache” și a fostului cinematograf ”Unirea”, un cinematograf, un centru cultural multifuncțional fiind o dorință manifestată fervent de către romașcani! Veștile bune anunță faptul că anul acesta vor fi semnate contractele de finanțare, dar am promisiunea că vor fi demarate și lucrările la aceste obiective.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Laurențiu Leoreanu a adăugat că realizarea pasajului peste trecerea la nivel cu calea ferată la ieșire din Roman spre Iași a ajuns deja în atenția ministrului Transporturilor și că situația fabricii Arcelor Mittal a fost discutată cu ministru Economiei.

În urma întâlnirii avute cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Nicolae Bode, am conturat două proiecte importante pentru Roman și zonă. Primul proiect se referă la realizarea unui pasaj rutier, de-a lungul E85, peste calea ferată ce traversează artera europeană în partea de nord a orașului, ceea ce va duce la fluidizarea și eficientizarea traficului rutier în acea zonă, iar al doilea proiect major vizează turnarea unui covor asfaltic pe E85, de la granița cu județul Iași (”Castelul de apă”) și până la granița cu județul Bacău (comuna Secuieni), inclusiv pe sectorul care traversează municipiul Roman. În acest sens, mâine, Directorul general și Directorul tehnic din Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, responsabili cu investițiile realizate de către minister, vor fi prezenți la Roman pentru a identifica locațiile și soluțiile ce urmează a fi abordate în implementarea proiectelor pe care le aminteam. De asemenea, am avut discuții și cu Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în ceea ce privește situația fabricii Arcelor Mittal, identificând posibile direcții de acțiune.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.