Câți bani vor lua în plus profesorii după creșterea salarială de la 1 ianuarie

de | 29/01/2020 | Economic, Educație, Național

Guvernul Orban a promis că de la 1 ianuarie 2020 salariile bugetarilor vor fi mărite conform legii în vigoare. Cadrele didactice sunt o categorie de bugetari care se vor bucura în luna februarie, atunci când vor primi fluturașul de salariu.

Deși toată lumea știe că această creștere salarială este de 25 %, ea trebuie înțeleasă corect. Acest procent nu se aplică la salariile actuale ale celor ce lucrează în sistemul de învățământ, ci reprezintă a doua tranșă de ¼ din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2012 și cel din decembrie 2018.

Concret, această categorie de bugetari va resimți în buzunar o mărire, în medie, de 100 de lei pentru că este vorba de o pătrime din diferența dintre 2012 și 2018.

De precizat că personalul didactic auxiliar și directorii unităților de învățământ nu beneficiază de această creștere salarială de la 1 ianuarie, ci de la 1 septembrie 2020. Mai mult, personalul didactic auxiliar nu a beneficiat de niciun leu în plus din 2017 până în prezent.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.